Teollisuusliitto
Sastamalan Teollisuustyöntekijät ry
Yhteystiedot
Puheenjohtajan palsta

Puheenjohtaja: Jari Kaihlamäki
050 349 9304


Raha maailmaa pyörittää

Taas saatiin aikaan palkkaratkaisu Teknologiateollisuuteen: 1.3% vuodelle 2020 ja 2.0% vuodelle 2021. Varmaankin työntekijöistä on jokainen samaa mieltä, että se ei ole läheskään riittävä. Miksi sitten moinen hyväksyttiin? Saattaa olla, että Kikyn poistuminen sopimuksesta haluttiin varmistaa. Ehkä yksi suuri tekijä on myös liittomme johdon suuri pelko, että rivimme eivät olisikaan suorassa. Mikäli yhdenkin kerran kävisi niin, että lakkokutsua ei noudatettaisikaan, olisi meidän suuren ja mahtavan Teollisuusliiton edustajien turha edes mennä Eteläranta kymppiin. Heidät naurettaisiin sieltä pihalle ja samalla saisi sanoa hyvästit kaikille työehdoille ja eduille. Työnantajapuoli tuo jokaiseen TES neuvotteluun myös tukun heikennyksiä. Rintaman rakoillessa joudutaan olemaan tyytyväisiä jo siihen, että saatiinpa vanhat edut vielä säilytettyä.

Ovatko moiset pelot sitten aiheellisia? Ainakin viime aikoina on nähty, kuinka jopa valtion yrityksen aitaan on pitänyt tehdä reikä, että pääsee "hyvät työntekijät" työpaikalle nopeammin. Ja kuinka auliisti Suomen Yrittäjät olivatkaan rahtaamassa pizzaa päiväkotien nälkään kuoleville lapsukaisille. Vieläpä uutisoinnit siitä, kuinka paljon tappiota koituu koko Suomen taloudelle muutamasta lakkopäivästä. Ilmeisesti työnantajaliiton julistamat työsulkupäivät ovat ihan ilmaisia. Ainakaan niiden hinnasta ei uutisissa mitään mainittu.

Suurin osa mediasta on rahan, siis työnantajien hallussa. Ei liene myöskään vaikeaa kuvitella, millä katsantokannalla jutut tehdään. Nykypäivänä olisikin tosi tärkeää miettiä ihan itse, miten asiat ovat, vaikka nyt suositaankin tapaa lukea pelkkä otsikko, ja sen jälkeen "somemaailman" käytännön mukaan kiihdytään 0-100 nopeammin kuin paraskaan urheiluauto.

Palatakseni tuohon lakkoasiaan, niin olenpa itsekin kuullut sanottavan, että töistä ei ole varaa olla yhtäkään päivää poissa. Itse tykkään laskeskella erilaisia asioita. Jos esimerkiksi ansaitsisin 75€ päivässä käteen, siis ainakin 1500€ kuukaudessa, niin kolmessa lakkopäivässä menettäisin 225€. Jos työtaistelulla saavutettaisiin 1.5% palkankorotus, eli vähintään 22,50€ kuukaudessa, niin viimeistään 10 kuukauden kuluttua olisin omillani. Puhumattakaan siitä, että yleensä liiton jäsen saa lakkoavustuksen. Ja päälle vielä se mitä tämä korotus tulee tuottamaan tulevaisuudessa muiden korotusten kanssa. Köyhänä ihmisenä minulla ei ainakaan olisi varaa olla olematta lakossa, jos kutsu käy.

Sitten on vielä tämä jäsenkato. Kovalla innolla hakeudutaan YTK:n suojiin, kun päästään "halvemmalla" ja lisäksi "pystytään neuvottelemaan itse paremmin". Työehtosopimus sisältää noin 200 sivua. Oikeasti haluisin nähdä sen YTK:laisen, joka yleissitovuuden lakattua veisi työnantajalle 200 sivuisen sopimuksen rekrytointitilaisuudessa ja sanoisi, että näillä ehdoilla tulen töihin. Mahtaisikohan työntarjoaja vain sanoa: "Seuraava."

Mitä vähemmän liitolla on jäseniä sitä heikommat neuvotteluasemat liitolla on ja sitä huonommat ovat palkankorotukset. Jos siis tunnet jonkun liittoon kuulumattoman, käy juttelemassa hänelle. Kerro kuinka tärkeää on, että puhallamme yhteen hiileen ja vahvistamme yhdessä liiton rivejä saadaksemme paremmat edut ja korotukset ja että myös yhdessä maksamme saavutetuista eduista. Tämä on meidän jokaisen jäsenen yhteinen asia, eikä vain liiton toimitsijoiden tai pääluottamusmiesten homma. Pidetään yhdessä huolta siitä, että rivit pysyvät suorassa ja varmistetaan tulevaisuudessa kunnon työehdot ja palkankorotukset.

Jari Kaihlamäki
ammattiosaston puheenjohtaja
Unohtiko työnantaja korottaa palkkaasi?

On ilmennyt muutama tapaus, jossa osastomme jäsenen työnantaja on "unohtanut", että tälle vuodelle ovat liitot sopineet palkankorotuksen. Nyt olisikin siis kaikkien syytä tarkistaa, onko työnantaja muistanut tämän liittojen sopiman palkankorotuksen tehdä.
Teknologiateollisuuden työehtosopimuksen mukaan palkkoja piti korottaa 1,6% yleiskototuksena mikäli työpaikalla ei ole pääluottamusmiestä tai 0,9% yleiskorotuksena ja 0,7% työpaikkakohtaisena eränä pääluottamusmiehen kanssa sopien.
Muovituoteteollisuudessa muuten sama, mutta pääluottamusmiehen kanssa sovittaessa 1.0% yleiskorotuksena ja 0,6% työpaikkakohtaisena eränä.
Teknologiateollisuuden palkankorotus piti tulla voimaan 1.1.2019 alkaen laskettaville tunneille. Korotus siis ei näy välttämättä vielä ensimmäisessä tilinauhassa jos 2019 vuoden ensimmäisen tilinauhan tunnit on tehty 2018 vuoden puolella.
Muovituote teollisuudessa palkankorotus piti tulla voimaan 1.2.2019 alkaen laskettaville tunneille.
Tutki siis tilinauhojasi ja vaadi korotusta!

Terveisin Jari, puheenjohtaja
Puheenjohtajan kynästä 1.1.2018

Viime aikoina on kovasti kyselty, miksi kuulua liittoon ja mitä siitä hyötyy. Tämä on aika monijuonteinen asia ja yritän avata sitä aihealueittain.

Raha

Aloitan sillä, joka keskustelussa useimmin nousee esille. Eräs henkilö laski että, liiton jäsenyys maksaa keskimäärin noin 40 senttiä/päivä. Laskelmassa on siis otettu huomioon verovähennys, koska liiton maksu on verovähennyskelpoinen. Siitä on myös vähennetty työttömyyskassan osuus, koska kassaan ne ytk-laisetkin kuuluu. Tässä pitää tietenkin ottaa huomioon, että tämä on keskimääräinen hinta, joka tietenkin muuttuu ansiotason mukaan.

Vertailuksi voisi siten ottaa vaikka Aamulehden, joka maksaa yli euron päivässä, tai liikennevakuutuksen, joka sekin on vajaan euron päivässä riippuen tietenkin ajoneuvosta. Liiton jäsenmaksu sisältäen työttömyyskassan osuuden on tällä hetkellä 1,49 %, jonka olen useasti kuullut olevan helvetin paljon. Tes-neuvotteluissa keskimääräiseksi palkankorotukseksi tuli 1,6 %, joka kuulemani mukaan on mitättömän vähän. Siis 1,49 % on helvetin paljon ja 1,6% mitättömän vähän. Pitäisikö minun nyt ymmärtää niin, että tes-korotus olisi pitänyt sopia 1,49 %:n suuruiseksi että se olisi helvetin paljon, vai että liiton pitäisi nostaa jäsenmaksunsa 1,6%:n, että se olisi mitättömän vähän?!? Tätä matemaattista ongelmaa kun kukaan ei minulle ole vielä selvittänyt.

Rahakohdassa voisi ottaa esille myös yleissitovuuden, jonka ylläpitäminen vaatii myös tietyn järjestäytymisasteen, eli jos yleissitovuus menetetään, se tarkoittaa, että järjestäytymättömien työnantajien ei tarvitse enää välittää työehtosopimuksen minimi palkoista, vaan voivat alkaa huutokaupata tuntipalkkojaan. Unkarissa minimituntipalkka on tällä hetkellä 2,35 € ja omalla työnantajallanikin on siellä tehdas. Helppo rekrytointikanava siis. Onko joku silti sitä mieltä, että jos työnantaja saisi valita sinun ja viiden unkarilaisen välillä, niin valinta päätyisi sinuun. Voi olla, että sinun pitäisi ainakin tinkiä tuntipalkastasi.

Miksi

Esimerkiksi siksi, että työehtosopimuksessa on sovittu arkipyhäkorvaukset, keskimäärin 9 pv = 72 tuntia/vuosi, pekkaset 12,5 pv = 100t/v ja lomarahat noin 111 t/v, siis 283 tuntia joka vuosi ilman minuutinkaan työpanosta. Myös nämä katoavat, jos järjestäytymisaste ei pysy korkeana. 13 € tuntipalkalla laskettuna 3679 € vähennys vuosiansioon. Ja tämä oli vain esimerkki työehtosopimuksen tuomista eduista. Lisäksi, jos sinä et maksa, niin työkaverisi maksaa sinunkin osuutesi. Haluatko, että muut maksavat sinun palkankorotuksesi, pekkasesi, lomarahasi, ym ym ym. Pummilla matkustaminen on ainakin joskus ennen ollut tuomittavaa.

Mitä hyötyä

Mahtaisitko saada jostain muualta 0,40 eurolla päivässä kaikkea tätä. Lisäksi saat liiton neuvottelemat edut, esimerkiksi vapaa-ajanvakuutus ja matkavakuutus sekä oman osastosi neuvottelemat monet alennukset, joita on tässäkin lehdessä lueteltuna sivullinen. Ja tietenkin luottamusmiesten palvelut sekä monet muut päivittäiset hyödyt.

Miksi ei sitten YTK

Ytk:n perustaja kokoomuslainen Juho Paloheimo perusteli kassan perustamista ammattiyhdistysliikkeen vastaisena toimena. Haluatko siis tosiaan kuulua kokoomuslaiseen kassaan, jonka ainoa tavoite on tuhota ay-liike ja sinun työehtosi.


Hyvää alkanutta vuotta 2018

Jari Kaihlamäki, Sastamalan Teollisuustyöntekijät ry:n puheenjohtaja

PS. Koko tiedokin voit lukea tai tulostaa tämän linkin takaa pdf-versiona: TIEDOKKI 2018

© Sastamalan Teollisuustyöntekijät ry. 2008-